ŞUBEMİZİN 2. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ...
24 Ocak 2017, Salı

Sağlık-Sen Sinop Şubemizin 2. Olağan Genel Kurulu 21 Ocak 2017 tarihinde Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde geniş katılım ile gerçekleştirildi.Genel Kurula Sağlık-Sen Genel Başkan Vekili Semih DURMUŞ, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz ASLAN, Samsun, Amasya, Ordu, Giresun, Çankırı Ankara ve Kastamonu şube başkanları, Sinop Kamu Hastaneleri Birliği yöneticileri ile çok sayıda sendika üyesi katıldı. Açılış ve divanın teşekkülüyle başlayan genel kurulda Divan Başkanlığını Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aslan, katip üyeliklerini ise; Sağlık-Sen Giresun Şube Başkanı Kerim Sural, Çankırı Şube Başkanı Tuna Dinç, Amasya Şube Başkanı Recep Eliaçık ve Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Erdal Bolatçı yaptı. 


SİNOP'TA 960 ÜYEYE ULAŞTIK

Sağlık-Sen Sinop Şube Başkanı Ramazan Açıkgöz katılımcılara hitaben yaptığı açılış konuşmasında sözlerine 17 yıl önce 6 Ocak 2000 tarihinde hayatını kaybeden Memur-Sen Konfederasyonu Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan'ın "Kim demiş her şeyin bitişi ölüm, destanlar yayılır mezarımızdan" dizeleriyle başlayan Ramazan Açıkgöz, sendika ve sendikacılığın önemine değindi. Açıkgöz sözlerini şöyle sürdürdü; "Biz sendika üyeliğini basit bir A-4 kağıdına atılmış imza olarak görmüyoruz. Biz üyeliği özlük haklarının ve tüm özgürlüklerin korunması ve savunulması için teslim edilmiş bir emanet olarak görüyoruz. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları ile ilgili olarak her platformda yer alıp kararlılıkla devam ettirdiğimiz hak arama mücadelesinde kazanımların yegane adresi Sağlık Sen olmuştur. Yani yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Sağlık-Sen olarak Sinop'ta 2012 yılında 670 kişiyle şube olduk ve ilk genel kurulumuzu yaptık. 15 Mayıs 2016 da sayım sonuçları ile 960 üyeye ulaştık. Artık tüm ilçelerde ve kurumlarda yetkili sendikayız. Bu süreçte emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz Memur-Sen ailesi olarak emeğin, ekmeğin ve hakların mücadelesini verirken milli iradenin, demokrasinin ve özgürlüklerin yılmaz savunucuları olduk, yine olmaya devam edeceğiz. Çünkü Anadolu'nun her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanarak vatan haline gelmiştir. 

KARDEŞLİĞİMİZİ, BİRLİĞİMİZİ KİMSE BOZAMAZ

Bu vatana göz diken soysuzlara hainlere; polisimizle, askerimizle, vatandaşlarımızla dur derken lanetler okurken yapmamız gereken önemli bir şey daha var; kardeşliğimizi ve birliğimizi korumaktır. Gün küskünlerin konuşması ayrıların kavuşması, dargınların barışması günüdür. Önderimiz ve rehberimiz olan Hazreti Peygamberimizin dediği gibi 'bir duvarın tuğlaları gibi' birbirimize kenetlenmeliyiz. Aklını, ruhunu, ve vicdanım batıya satmış, iradesini FETO denen aşağılık, hain, sahtekara teslim etmiş insan kılığındaki alçakların yaptığı 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Verdikleri mücadele ile tarihin şanlı sayfalarında yer alan gazilerimize milletimiz ve tüm dünyada bizden medet bekleyen mazlum halklar adına teşekkür ediyorum. Allah böyle bir günü bu necip millete bir daha yaşatmasın. Biz bir insanın haksız yere öldürülmesini tüm insanlığın öldürülmesiyle eş tutan bir dinin mensuplarıyız. Ancak aynı zamanda katilin idam edilmesini adalet olarak görmekteyiz" dedi.

SİNOP SAĞLIK-SEN YENİ YÖNETİMİ

Yapılan konuşmaların ardından genel kurul faaliyet ve denetim raporlarının okunmasıyla devam etti. Dilek ve temenniler ardından seçimlere geçildi. Kurula tek listeyle katılan mevcut başkanımız Ramazan Açıkgöz, tekrar güven tazeleyerek başkanlığa seçildi. Açıkgöz başkanlığında oluşan yeni yönetimde şu isimler yer aldı; Yönetim Kurulu Asil; Remzi Yeşil, Yavuz Karagülle, Barbaros Mehmet Şengün, Recep Demirel, Mustafa Dodurgalı, Kadriye Bıçakcı. Yönetim Kurulu Yedek; Hacer Kaçmaz, Salim Özgün, Sefer Güçlü, Yaşar kaplan, Hüseyin Duru, Hüseyin Diler, Burhan Eğilmez. Denetim Kurulu; Eyüp Dinç, Birol Demirbaş, Mehmet Tunç, Yavuz Çalışkan, Mehmet Şen. Disiplin Kurulu; Muhammet Yıldız, Adem Demirci, İbrahim Öklük, Murat Yaman, Cihat Yalçınkaya. 

 


FOTO GALERİ



HABERİN VİDEOSU

PAYLAŞ :